כשהגוף זועק את מה שהנפש אינה מעזה לבטא – מה פיברומיאלגיה מנסה לומר?

למה כואב לי כל הזמן?
זו שאלה שאני שומעת שוב ושוב.
כאב כרוני, כמו בפיברומיאלגיה או בכאבים שאין להם הסבר רפואי ברור, הוא לא רק עניין של הגוף – הוא גם סיפור עמוק יותר של הנפש.

מה אם הכאב הוא לא רק תקלה פיזית, אלא סימן שהגוף מנסה לומר לנו משהו?

הכאב לא סתם מופיע. הוא לא טעות של הגוף ולא "בדיוני". הוא סימן, הוא הודעה שמחכה שנקשיב לה.
כאבים כרוניים ומחלות כמו פיברומיאלגיה מתנהגים לפעמים כמו חידה – כל הבדיקות תקינות, אבל הגוף זועק.
אם לאחר שורת בדיקות לא נמצאה סיבה גופנית לתסמינים שלכם, ייתכן שהגיע הזמן להפסיק לחפש את הסיבה הפיזית. ישנן תסמונות כמו פיברומיאלגיה, שאין להן ממצאים פתולוגיים ברקמה – וזה לא אומר שהן פחות אמיתיות.
אז מה באמת גורם לכאב הזה?
אנשים רבים מתמודדים עם כאבים שלא נמצא להם הסבר רפואי ברור. זה מתסכל, מתיש ולעתים קרובות מייאש.
האמת היא שלכאב יש הגיון משלו – הוא עוצר אותנו שנקשיב לגוף ולנפש שמספרים לנו משהו. השאלה היא: איך לומדים להקשיב לכאב?  
לכאב כרוני כמו פיברומיאלגיה או תחושות גופניות שאין להן "הסבר רפואי" – יש מסר.
זה ניסיון של הגוף ליצור סדר במקום שבו משהו השתבש. ההבנה של השפה הזו היא הצעד הראשון לשחרור אמיתי. 
האם אי פעם אמרו לך "הכול בסדר, אין לך כלום", אבל הגוף שלך מרגיש אחרת..
את לא לבד. כאב כרוני הוא תופעה אמיתית ומשמעותית, גם אם לא תמיד אפשר לראות אותה בבדיקות. השאלה האמיתית היא: איך מבינים אותו, ואיך משחררים אותו לחופשי?
פיברומיאלגיה נחשבת למחלה רב-מערכתית שמתבטאת בכאבים כרוניים, עייפות, הפרעות שינה ורגישות יתר בגוף.
בגלל שהסיבה המדויקת לפיברומיאלגיה אינה ידועה, הרופאים עשויים להתייחס אליה כבעיה פסיכוסומטית, כלומר מחלה שמקורה בקשר בין הגוף לנפש.
ישנן תאוריות המצביעות על חוסר איזון בתגובה של מערכת העצבים לכאב, או על תחושת כאב מוגברת במערכת העצבים המרכזית.
כשמדברים על מחלה פסיכוסומטית* או מחלה שקשורה לגוף-נפש, הכוונה היא לכך שהגורמים למחלה לא תמיד קשורים רק לתהליכים גופניים, אלא יש להם קשר ישיר או עקיף למצב הרגשי או הנפשי של האדם.
במילים פשוטות, מדובר במצבים שבהם מתח נפשי, רגשות לא מעובדים או חוויות רגשיות לא פתורות עשויים להשפיע על הבריאות הגופנית. בגישה הזו, לא רק הגוף משפיע על הנפש, אלא גם הנפש עשויה להשפיע על הגוף ולגרום להופעת כאבים, תסמינים או אפילו מחלות כרוניות.
במחקרים מדעיים רבים נמצא שמחלות פסיכוסומטיות קשורות לעיתים למתח או לחוויות טראומטיות שהאדם לא הצליח לעבד, דבר שיכול להוביל לשיבוש בתפקוד של המערכת החיסונית, ההורמונלית או העצבים.

*המושג "פסיכוסומטי" לא בהכרח מציין שמדובר במחלה "מדומיינת", אלא מדובר בהבנה שהשפעות נפשיות עשויות להוביל להפרעות פיזיולוגיות אמיתיות.

מחקרים:
מסתבר שכאב קשור לאמונות ולהבנה של מה קורה לי בגוף: יש עדויות מחקריות לכך שכאשר אנשים מודעים לקשר בין רגשותיהם למחלה או לכאב גופני, הדבר עשוי להוביל להפחתת כאב ולשיפור בסימפטומים, במיוחד במקרים של כאב כרוני כמו פיברומיאלגיה.
הכוח של המחשבה החיובית: ישנם מחקרים המצביעים על השפעה של מחשבות חיוביות ואופטימיות על בריאות גופנית. לדוגמה, מחקרים מצביעים על קשר בין גישה אופטימית לבין שיפור במערכת החיסונית, הפחתת סטרס ושיפור במצב הרגשי.

חשוב לי להדגיש:
בהתמודדות עם פיברומיאלגיה קיימות גישות טיפול מגוונות, כולל רפואת כאב קונבנציונלית, טיפולים משלימים ושיטות המתמקדות בקשר בין הגוף לנפש.
בעוד שחלק מהשיטות, כמו תרופות ופעילות גופנית מותאמת, נתמכות במחקרים מדעיים, ישנן גישות אחרות שטרם זכו לאישוש מחקרי מספק.
הגישות שאני מביאה כאן ברובן אינן מבוססות על מחקרים קליניים מבוקרים, ולכן הן לעתים שנויות במחלוקת בקהילה הרפואית. באופן דומה, גם שיטות אחרות המתמקדות בריפוי רגשי או בגישות אנרגטיות אינן מבוססות תמיד על ראיות מדעיות חד-משמעיות.
מכיוון שפיברומיאלגיה היא מצב מורכב, המשפיע על היבטים גופניים, רגשיים ועצביים, מומלץ להתייעץ עם רופא או מומחה מוסמך לפני בחירת גישה טיפולית, כדי לוודא שילוב בטוח ויעיל של שיטות שונות.
נכון להיום, אין תרופה שמרפאת לחלוטין את הפיברומיאלגיה, אך ישנם טיפולים שנמצאו מועילים בהקלת הסימפטומים ושיפור איכות החיים של חולים.

 

על מה הרפואה ממליצה לטיפול בפיברומיאלגיה:
  • תרופות נגד כאב: משככי כאבים, תרופות אנטי-דלקתיות ולעיתים תרופות
    אנטי-דיכאוניות שנמצאו מועילות להפחתת הכאב ולהשפעה על מצב רוח.
  • תרופות לשיפור שינה: נדודי שינה הם חלק מהמצב.
        טיפולים לא תרופתיים:
  • טיפול פיזיותרפי
  • טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT): טיפול הממוקד בשינוי דפוסי מחשבה שליליים וניהול רגשות שיכולים להשפיע על תחושת הכאב. ישנם גישות נוספות שמבוססות על גישה זו.
  • על פי מחקרים שנעשו, טיפול המתמקד גם בשחרור האמונות המגבילות והרגשות הקשורים לכאב כרוני עשוי להביא לשיפור במצב הפיזי והרגשי יחד.
  • טיפולי מגע: שיטות טיפול פיזיות שמפחיתות מתח ועוזרות בשיכוך כאב כמו: עיסוי, טריגר פוינט, דיקור, רפלקסולוגיה, שיאצו, וגם הידרותרפיה.
  • תמיכה רגשית ומנטלית: תמיכה רגשית (טיפול רגשי, משפחה, חברים), קבוצות תמיכה ומודעות עצמית.
האם יש אנשים שנרפאו מפיברומיאלגיה?
ישנם מקרים בהם אנשים חוו הקלה משמעותית בסימפטומים, ולעיתים אף שיפור עד לריפוי מלא, לאחר טיפול, שינוי אורח חיים, או טיפול פסיכולוגי שעוזר להתמודד עם הלחץ והמתח הכרוני. עם זאת, יש גם מקרים שבהם יש התפרצות חוזרת של הסימפטומים.
בסופו של דבר, אין תרופה אחת שמביאה לריפוי מוחלט, אך הרבה אנשים מצליחים לנהל את המצב עם טיפול מתאים ומותאם אישית.
אני מטפלת וחוקרת כאב כבר יותר מ20 שנה ואני מאמינה שלהבין מה קורה לי בגוף, למה הוא מתנהג כמו שהוא מתנהג או כואב כמו שהוא כואב, זו כבר תחילתו של ריפוי.

הגישות החדשות פותחות דלת לעולם של הזדמנויות ריפוי באמצעות גילוי מנגנוני הכאב שלי: להבין על עצמי מה מפעיל אותי ומה הכאב הזה רוצה להגיד.

במאמר זה אנסה לפרוש בפניכם כמה מהגישות הטיפוליות גוף-נפש לטיפול בכאב ואת דרכי הריפוי שהן מציעות לפיברומיאלגיה.
1. דר' ג'ון סארנו: תסמונת הכאב הכרוני – Tension Myoneural Syndrome – THC
בסוף שנות ה-70, ד"ר ג'ון סארנו, מומחה לכאב ופרופסור לרפואת שיקום, הבחין שטיפולים רפואיים לכאב כרוני לא מביאים להחלמה אמיתית. יום אחד, מטופל סיפר שכאבי הגב שלו החלו אחרי שחווה סטרס נפשי גדול. זה עורר את סקרנותו, והוא החל לשוחח עם מטופלים נוספים.
סארנו גילה שרבים מהם חוו כאבים לאחר אירועים רגשיים קשים, כמו אשמה, פחד או מתח. הוא הבין שהכאב אינו רק פיזי, אלא דרך של הגוף להסיט את תשומת הלב מרגשות מודחקים. כך פיתח את תיאוריית "תסמונת הכאב הכרוני"
השיטה של דר' סארנו שינתה את הדרך שבה אנשים תפסו כאב כרוני. מה שהתחיל כשיחה פשוטה, הפך למהפכה של הבנת הכאב – לא רק כבעיה גופנית, אלא כקריאה להבנה רגשית מעמיקה.
סארנו מתאר את הכאב כ"מנגנון הגנה" שנועד למנוע מהאדם להתמודד עם רגשות כואבים או פחדים שהוא לא מוכן להרגיש. אם מתעלמים מהכאב זה עלול להחמיר את הבעיה ואף להוביל למחלות. השיטה שלו מתמקדת בזיהוי ועיבוד רגשות אלו, ומשם מתחילה הדרך לריפוי מהכאב.

יש רבים שאומרים שרק מקריאת ספרו של ג'ון סארנו הם הבריאו מכאבים של שנים.
אם מעניין אותך הנה לינק לספר: "ריפוי הכאב הכרוני" של דר' ג'ון סארנו

2. לואיז היי ("רפא את גופך – You Can Heal Your Life")
לואיז היי הייתה סופרת, אחות, מרצה ומטפלת הוליסטית אמריקאית, מחלוצות החשיבה החיובית וריפוי באמצעות תודעה.
היא התפרסמה בזכות ספרה "רפא את גופך", שבו טענה כי מחלות וכאבים קשורים לדפוסי מחשבה ורגשות מודחקים.
היא האמינה בכוחן של הצהרות חיוביות (affirmations) לריפוי הגוף והנפש, והשפיעה רבות על תחום הרפואה האלטרנטיבית והתפתחות אישית.
לואיז היי מאמינה שהמחשבות והרגשות שלנו משפיעים ישירות על בריאותנו ושמחלות כרוניות רבות, כולל פיברומיאלגיה, משקפות דפוסים רגשיים עמוקים.
לפי הגישה שלה, כאב כרוני כמו בפיברומיאלגיה משקף דפוסי חשיבה שליליים שהצטברו לאורך זמן ויוצרים מתח מתמשך בגוף.
היא רואה במצב הזה ביטוי של רגשות מודחקים, בעיקר מתח, הצפה רגשית, ביקורת עצמית עמוקה ותחושות של חוסר ערך ואמונה פנימית סמויה של "לא מגיע לי לנוח או להרגיש טוב".
היא מציעה לאנשים הסובלים מפיברומיאלגיה להכיר בכאב כתגובה למתח רגשי לא מעובד ולשחרר אותו באמצעות חשיבה חיובית, סלחנות עצמית והזדהות עם רגשות לא מעובדים.
לואיז היי יצרה הצהרות חיוביות (affirmations) שיכולות ליצור אמונות חדשות ולעזור בשחרור הדפוסים האלה.
הנה המשפט המרפא שהציעה לפיברומיאלגיה: 

"אני ראויה לאהבה ולתמיכה. אני משחררת את הצורך בסבל ומאפשרת לעצמי לנוח ולהירפא."

וגם משפטים אלה:
"אני בטוחה בעולם. אני אוהבת ומעריכה את עצמי."
"אני משחררת כל צורך בכאב ומרשה לעצמי להיות שלמה ובריאה."
אתם מוזמנים להעתיק משפטים אלה ולתלות מול העיניים. המוח הלא מודע קולט את המשפט דרך העיניים (ראי הנפש) ומבלי שתשימו לב הוא לאט לאט יחלחל.

הכנסו לכאן לקרוא עוד על פיברומיאלגיה ומחלות כאב (באנגלית) באתר של לואיז היי

3. ד"ר נאדר בוטו – רפואה אינטגרטיבית אנרגטית
ד"ר נאדר בוטו הוא קרדיולוג ומומחה לרפואה אינטגרטיבית, שפיתח שיטה ייחודית המשלבת רפואה מערבית עם עקרונות מהרפואה ההוליסטית.
גישתו מבוססת על ההנחה שקיים קשר הדוק בין גוף, נפש ותודעה, וכי מחלות נובעות מחסימות אנרגטיות הנגרמות מטראומות רגשיות לא מעובדות.
הוא פיתח כלים אבחוניים וטיפוליים, כמו "שטיפה אנרגטית", שנועדו לשחרר חסימות רגשיות ולאזן את זרימת האנרגיה בגוף.
הוא מציע מודל חדש להבנת מחלות וכאב, המדגיש את תפקיד הרגש והחוויה האישית בתהליך הריפוי. הוא רואה במחלות ביטוי לחסימות אנרגטיות שנוצרות כתוצאה מטראומות רגשיות שלא עובדו.
לפי שיטתו, פיברומיאלגיה קשורה ל-טראומה רגשית בלתי פתורה, המשלבת דיכוי רגשות, חוויית בגידה, או תחושת קורבנות מתמשכת.
המקור הרגשי על פי נאדר בוטו:
  • חוויה של נטישה או בגידה רגשית מצד דמות קרובה (הורה, בן זוג, אדם משמעותי).
  • רגשות של חוסר אונים, דיכוי וצורך להוכיח את עצמך שוב ושוב, מבלי לקבל הכרה או אהבה מספקת.
  • חיים בתחושה מתמשכת של איום וחוסר ביטחון – הגוף נמצא במצב הישרדותי, כאילו הוא נדרש להיות דרוך כל הזמן.
  • תחושת תקיעות וחוסר יכולת להשתחרר מהעבר, מה שגורם להיווצרות עומס פנימי שמיתרגם לכאב מתמשך.
הכאב משקף תסכול עצור – מעין רגשות שלא קיבלו פורקן ,אשר יוצאים דרך מערכת השרירים והעצבים.
אנשים הסובלים מפיברומיאלגיה הם לרוב כאלה שהיו צריכים להיות חזקים בילדותם ולהסתיר את הכאב הרגשי שלהם.
 הריפוי לפי הגישה של נאדר בוטו נעשה בין היתר באמצעות עבודה על שחרור החסימות האנרגטיות, באמצעות טכניקות ניקוי, יצירת תחושת ביטחון פנימית ולמידת הצבת גבולות רגשיים.

לחצו כאן לסרטון בו דר' נאדר בוטו מסביר על פיברומיאלגיה

4. דר' ג'ו דיספנזה – מדען ומורה רוחני:
מציע גישה שמתמקדת בשימוש בכוח המחשבה והרגש כדי לשנות את מצבי הבריאות שלנו. דיספנזה טוען שכאשר אנשים משנים את דפוסי המחשבה והרגש שלהם, הם יכולים לשנות את כימיה הגוף ואת מצבי הבריאות השונים, כולל כאבים כרוניים כמו פיברומיאלגיה.
הוא משתמש בטכניקות מגוונות של דמיון מודרך, של מדיטציה ושינוי המודעות כדי לשחרר חסימות רגשיות ולהפעיל את הכוחות הפנימיים של הגוף לריפוי עצמי.

הכנסו לראות את 3 הטיפים שלו שישנו לכם את היומיום

5. הרפואה הגרמנית החדשה (GNM – German New Medicine),
פותחה על ידי ד"ר ריקי גירד האמר ומציעה גישה ייחודית להבנת מחלות, כולל פיברומיאלגיה, דרך הקשר בין קונפליקטים רגשיים לאיברים בגוף.
על פי גישה זו, מחלה אינה "תקלה" או בעיה פיזית בלבד,
אלא תגובה ביולוגית של הגוף לניסיון לפתור טראומה או קונפליקט רגשי בלתי פתור.
כיצד הרפואה הגרמנית מסבירה את תסמיני פיברומיאלגיה?
  • כאבים מפושטים – תוצאה של "זיכרון" עצבי של הקונפליקט הרגשי והמתח שהצטבר בגוף.
  • עייפות כרונית – מנגנון של הגוף לשמור על אנרגיה לאחר תקופה ארוכה של מתח.
  • הפרעות שינה – חוסר שקט פנימי עקב קונפליקט שטרם נפתר.
  • רגישות יתר – מערכת העצבים "נמצאת בכוננות" בגלל טראומה רגשית חוזרת.

קראו כאן עוד על פיברומיאלגיה באתר של הרפואה הגרמנית החדשה

6. תרפית קו הזמן – TLT (Time Line Therapy)
שיטת טיפול רגשי-מנטלי המתמקדת בשחרור רגשות שליליים וחסמים תת-מודעים שנצברו לאורך החיים. הגישה פותחה מתוך NLP (Neuro-Linguistic Programming) והיא מאפשרת למטופל "לחזור אחורה בזמן" ולזהות את השורשים הרגשיים של כאבים, חרדות ודפוסי התנהגות מזיקים.
השיטה מאפשרת למטופל לזהות ולשחרר חוויות רגשיות מהעבר שהשפיעו על גופו, דרך עבודה עם ציר הזמן הפנימי  
על פי שיטה זו פיברומיאלגיה נחשבת למחלה הקשורה לעומס רגשי, טראומות בלתי מעובדות, ודפוסי חשיבה שיוצרים מתח כרוני בגוף.
רגשות כלואים משפיעים על הגוף – רגשות לא מעובדים כמו כעס, עצב, פחד או אשמה יכולים להצטבר ולהשפיע על מערכת העצבים והשרירים, מה שמוביל למתח מתמשך ולתחושת כאב מוגברת.
  • זיכרונות טראומטיים משפיעים על המוח והכאב – TLT מתבסס על הרעיון שהגוף "זוכר" חוויות שליליות מעברו של האדם, והן עלולות להתבטא ככאבים כרוניים כמו בפיברומיאלגיה.
  • השפעה של אמונות מגבילות – אנשים הסובלים מפיברומיאלגיה עשויים להחזיק באמונות שמגבילות את יכולתם להשתחרר מהכאב ("אני תמיד אהיה חולה", "אני לא ראויה להרגיש טוב").
7. רפואה סינית – Aacupuncture
הרפואה הסינית קיימת למעלה מ-2,500 שנה ומהווה אחת ממערכות הריפוי העתיקות בעולם. היא מבוססת על עקרונות איזון אנרגטי, מרידיאנים ויחסי גוף-נפש, ונעשה בה שימוש בטכניקות כמו דיקור, צמחי מרפא, שיאצו וטווינא.
במהלך השנים נערכו מחקרים רבים שבחנו את יעילותה בטיפול במגוון בעיות רפואיות, כולל כאב כרוני, הפרעות עיכול ומצבים נפשיים, כאשר חלקם מצביעים על יתרונות משמעותיים לצד הצורך במחקר נוסף.
הרפואה הסינית רואה את הגוף והנפש כמערכת שלמה שבה זרימת האנרגיה (צ'י), תפקוד האיברים, והמצב הרגשי קשורים זה בזה. חוסר איזון באנרגיית הצ'י או חסימה במרידיאנים – בזרימת האנרגיה בגוף, עלול להוביל לכאב ולמחלות, אך גם לרגשות כמו מתח, כעס, או דכדוך. 
לפי הרפואה הסינית:
  • הכבד – אחראי על זרימת האנרגיה והדם – תקיעות בו מובילה לכעס, תוקפנות ותסכול ולמתח שרירי.
  • הטחול – מחזק את האנרגיה הפנימית – קשור לרגשות של דאגה, חרדה וחוסר ביטחון.
  • הכליות – משמרות את החיוניות – קשורות לרגשות של פחד, חולשה וחוסר ביטחון. חוסר בהן גורם לפחד ולתשישות עמוקה.
  • הלב – קשור לרגשות של שמחה, התרגשות ואהבה – חוסר איזון בו מביא לחרדה ולחוסר שקט.
ברפואה הסינית, הטיפול בכאב או מחלה כולל שחרור חסימות אנרגטיות, חיזוק האיברים הפנימיים, והבנת הקשרים הרגשיים שמשפיעים על הגוף.
הרפואה הסינית טוענת כי פיברומיאלגיה יכולה לנבוע ממספר גורמים רגשיים, בעיקר:
  • כעס לא מעובד או חוסר יכולת לשחרר תסכולים – כעסים שנשארים כלואים בגוף יכולים לשבש את זרימת האנרגיה ולהוביל לכאב כרוני.
  • דאגה וחרדה – חוסר יכולת להתמודד עם פחדים ותחושת חוסר ביטחון יכולה להוביל לעומס רגשי שמתבטא בגוף בכאבים.
  • עצבות או ייאוש – חוויות של אובדן או תסכול רגשיים יכולות להיתפס ברמה הגופנית וליצור חוסר איזון במרידיאנים של הכליות והטחול, מה שיכול להוביל לכאב כרוני.
  • חסימות רגשיות – חוויות טראומטיות שלא טופלו או לא שוחררו עלולות להיתפס בגוף וליצור חסימות במרידיאנים, דבר שמוביל לכאב כמו זה שנראה בפיברומיאלגיה.
 8. פסיכותרפיה גופנית:
מתמקדת בזיהוי וטיפול בדפוסי חשיבה והתנהגות שליליים שעלולים להעצים את הכאב. באמצעות שיטות מגע וטיפולים כמו טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT) הוכחו כיעילות בהפחתת תסמיני הפיברומיאלגיה. מטרת הטיפול היא לסייע למטופלים לשנות דפוסים נפשיים המחריפים את הכאב, ובכך לשפר את איכות חייהם.
9. EMDR  ו EMR
EMDR (באנגלית, ראשי תיבות Eye Movement Desensitization and Reprocessing 
(הקהיה ועיבוד מחדש באמצעות תנועות עיניים) הוא טיפול בו משחזרים את האירוע הטראומתי תוך כדי הזזת עיניים מהירה מצד לצד. זוהי שיטת טיפול שפותחה על ידי פרנסין שפירו בשנת 1988 כשיטה להפחתת ההשפעות של זיכרונות טראומטיים. במהלך הטיפול, המטופלים מתבקשים להתמקד בזיכרונות ספציפיים המעיקים עליהם, ובמקביל עוברים גירוי בשני צידי הגוף. גירוי זה מבוצע בדרך כלל באמצעות תנועות עיניים אך לפעמים גם בעזרת צלילים. זהו טיפול מקובל בהפרעת דחק פוסט־טראומטית. (ויקיפדיה)
אז מה זה EMR?
EMR (Eye Movements Release) היא שיטת טיפול חדשנית שפותחה על יד גיא מנדלוביץ, שמטרתה להביא להקלה משמעותית במצבים כמו חרדות, פחדים, טראומות (כולל פוסט-טראומה), כאבים כרוניים, התמכרויות, התנהגויות אובססיביות ועוד .
השיטה מבוססת על תנועות עיניים מבוקרות, שנשענות על מחקרים שגילו שיש קשר בין דפוסים מוחיים מסוימים לבין תנועת האישונים. למרות שהיא מזכירה את EMDR, מדובר בגישה שונה לחלוטין, ורבים מהמטופלים מוצאים אותה מהירה ויעילה יותר.
אחד היתרונות המרכזיים של EMR הוא שהיא "נטולת תוכן" (Content-Free) – המטופל לא חייב לשתף את המטפל בפרטי החוויה הטראומטית. היכולת לטפל מבלי להיכנס לעומק הפרטים הכואבים הופכת את השיטה לנגישה במיוחד עבור אנשים שנמנעו מטיפול מחשש לשחזר אירועים קשים או מבושה.
EMR יכולה לשמש ככלי טיפולי עצמאי או להשתלב בשיטות אחרות, כמו NLP לדוגמא TLT, כדי להעצים את האפקטיביות של הטיפול.

10. מפתח לשחרור כאב –
POINT OF CURE

הגישה הטיפולית שפיתחתי במהלך השנים ועזרה כבר לאלפי אנשים:
על פי הבנתי, פיברומיאלגיה וכאבים כרוניים בלתי מוסברים אינם רק תוצאה של בעיה פיזית בגוף, אלא ביטוי עמוק של חוויות רגשיות, מתחים לא מודעים, והעדר גבולות פנימיים ברורים. בגישה של מפתח לשחרור, הכאב נתפס כדרך שבה הגוף מבטא תחושות של עומס רגשי, חוסר שליטה וחוויית כליאה בתוך הגוף, שבה האדם מרגיש שאין לו אפשרות לקחת החלטה אמיתית על חייו.
הטיפול בשיטה זו נועד להחזיר למטופל את תחושת השליטה על גופו, דרך שילוב ייחודי של תהליכים פיזיים, רגשיים ומנטליים:
  • זיהוי מקורות הכאב והשפעותיו הרגשיות – במקום להתמקד רק בסימפטומים, המטופל לומד להבין כיצד הכאב קשור לרגשות חבויים, טראומות עבר, ודפוסי חשיבה והתנהלות מקבעים.
  • יצירת גבולות חדשים דרך עבודה גופנית – באמצעות טיפול במגע ושחרור פיזי של מתח, המטופל מחזיר לעצמו תחושת חיבור לגוף, משקם את היציבה ומגדיר מחדש את הגבולות האישיים שלו.
  • שחרור מדפוסים משבשים – עבודה עם תרגולים מנטליים ורגשיים שמנקים דפוסים אוטומטיים שמתחזקים את הכאב, ומחליפים אותם בתהליכים מודעים שמקדמים ריפוי.
  • החזרת השליטה למטופל – במקום להרגיש כלוא בתוך גופו ובתוך הכאב, המטופל לומד כיצד לפעול לשינוי, לשחרור ולבניית תחושת חופש וחיוניות.
כאשר הגוף מקבל מחדש את תחושת החיבור, והמטופל מצליח לזהות ולשחרר את הכאב הרגשי שמתחבא מאחוריו, מתרחש שינוי עמוק. הכאב אינו "נעלם" מעצמו – הוא משתנה, משתחרר ומפנה מקום לחיים מלאים יותר, בהם המטופל מרגיש חופשי, יציב ובשליטה על גופו ועל דרכו לריפוי.
לפרטים נוספים או לכל שאלה מוזמנים לפנות אלי 050-3882266

תודה שהגעת עד כה ולפני שאסיים רק רציתי לתת עוד נקודת מבט

על מחשבות ורגשות:

כיום אנחנו מבינים עוד יותר את העובדה שלרגשות ולדפוסים הרגשיים שלנו יש חלק גדול ואפילו גדול מאוד מבעיות של כאב ומחלות.

אני מקווה שמאמר זה מפיח בכם תקווה לימים טובים ומיטיבים יותר ושלקחתם מכאן את האפשרות של ריפוי באמצעות ההבנה מה קורה בגוף וגם ברגש.
מחשבות "מורידות" כמו הלקאה עצמית למשל מחשבות "אני לא טובה מספיק" וכדומה, משפיעות על הערך העצמי שלנו ויוצרות את המציאות בה בחרנו להיות בתוך הראש שלנו.
בהמשך כאן יש השוואה בין הגישות השונות. חפשו איפה אתם מתחברים לתחושות ולכמיהות שלכם.
אני בוחר או נמשך ל.. אני נמנעת או בורחת מ..  תתפלאו לגלות שרק מקריאת המאמר הזה אתם מרויחים עוד קצת בהירות והבנה של מה קורה לי. וזה צעד ענק לקראת ריפוי.
ושל מי המחשבות האלה שמנהלות אותי בכל דבר?
אומרים מחשבות יוצרות מציאות, גם במצבים בהם אין כוח לזוז ולשנות, שינוי דפוסי חשיבה ואפילו רק זיהוי של מחשבות "קשות" הן צעד לשחרור הדפוס המכאיב.
מחשבות – הן מרגישות לנו כל כך מציאותיות וכמה שהן מפעילות אותנו.
מה הן ?
בסהכ  אנרגיה בראש שלנו.
הנה סיפור אמיתי:
בשנת 1937 סופר אנונימי בשם המיוחד נפוליאון היל התפרסם בארה"ב בעקבות פרסום ספרו: "חשוב והתעשר" Think and Grow Rich
הספר היה תוצאות מחקר מעמיק מאוד שעשה היל במשך 20 שנה במטרה לגלות את סודות ההצלחה של האנשים המצליחים ביותר בעולם.
מי שמימן את המחקר של נפוליאון היה איש העסקים אנדרו קרנגי, אחד מהמיליארדרים הגדולים של תקופתו. (קרנגי הול הידוע בשדרה השביעית בניו יורק נבנה על ידו).
קרנגי הזמין את היל לבצע את המחקר והציב בפניו את המשימה לאתר את העקרונות שגורמים להצלחה ולהפיץ אותם כדי לעזור לאנשים אחרים להצליח.
הוא הציע לו עבודה ללא תשלום בתמורה לכך שיפתח את הגישה הזו.
במשך 20 שנה היל שוחח עם אנשי עסקים מצליחים, ממציאים, פוליטיקאים ומובילי דעה, בניסיון להבין מה גורם לאדם להגיע להישגים גדולים.
כשהספר יצא הוא היה מאוד חדשני ועורר עניין רב מכיוון שהוא היה בין הראשונים שמצא הוכחה מחקרית לכוח של המחשבות שלנו והאמונה הפנימית והצלחה וגם לכשלון ואיך היא מנהלת  אותנו.
זהו אחד הספרים הנמכרים ביותר בכל הזמנים, והוא נחשב לאבן דרך בתחום ההתפתחות האישית וההצלחה.
מה הוא גילה?
ששום דבר לא קורה סתם. הצלחה מתחילה במחשבה, ברצון פנימי עז ובתשוקה להשיג משהו.
מה מונע מאיתנו להשיג ולהצליח? היל זיהה כי פחדים בלתי מודעים מחלחלים להתנהלות היומיומית, משדרים חוסר ביטחון ופוגעים בקבלת החלטות.
המחקר של נפוליאון היל אומנם עסק בהצלחה, אך התובנות שלו על רגשות, אמונות ופחדים מתקשרות ישירות גם לבריאות הפיזית.
כמו שפחדים וספקות חוסמים הצלחה, הם גם יוצרים עומס רגשי שיכול להתבטא בגוף בצורת כאב ומחלות כרוניות.
כאשר עובדים על שינוי תודעתי – מחזקים אמונה עצמית, מחליפים פחדים בתחושת שליטה ויוצרים דימוי חדש של בריאות וחופש – הגוף מגיב בהתאם, משתחרר ממתח וכאב, ומתחיל בתהליך של ריפוי.
היל סיכם את הממצאים במשפט:
כל מחשבה, חיובית או שלילית, הופכת למוחשית בראש שלנו. המוח שלנו מאמין למה שאנחנו מספרים לו גם אם לא במודע.
 
בין הציטוטים הידועים של נפוליאון היל:
 “you become what you think about” "אתה הופך להיות מה שאתה חושב עליו"
טבלה להשוואה בין הגישות השונות
ועכשיו: אם הגעתם עד לכאן כל הכבוד.
ומה לקחתם מכאן? איזו תובנה?
באהבה,
אלה

תוכן העניינים

Call Now Button